Tänker man på alkoholhaltiga drycker och Japan så är nog sake det första som kommer upp i tanken. Men, faktum är att japanerna dricker mest öl.
I Tokyo överväldigas man av intryck på alla sätt och vis och var man än vänder sig händer det någonting nytt. Ölscenen är likadan.
På Sushi Sho i Stockholm gör man edomae – sushi på gammeldags vis.
Att brygga sake är till skillnad från vad många kanske tror en brygd och inte ett destillat. Därför finns det också många likheter med ölbryggning.
Männen dominerar i de flesta områden i Japan men det finns platser där kvinnorna tar för sig desto mer. Ölindustrin verkar vara en av dem.
På vår resa i Japan träffade vi många personer som satt inne på en uppsjö av ställen att besöka. Här är deras tips.
Jonas Cramby har lärt sig allt som finns att veta om yakitori och nu delar han sina kunskaper med oss.
Uppe i bergen i prefekturet Nagano ligger ett av japans första hantverksbryggerier, som brygger sin öl på smältvattnet från en aktiv vulkan.
I Tokyo-stadsdelen Asaka ligger den lilla ölbaren Sansa. Här serveras noggrant utvalda öl från världens alla hörn, och matchas med mat på ett sätt som vi aldrig tidigare sett. Följ med till Sansa där Kazuhiko Hashimoto tar öl- och matmatchning till en ny nivå.
Japanska hembryggaren Ichiri Fujiura har blivit en legend genom att trotsa regler och spränga gränser.
Det finns formler för att räkna ut det mesta kring öl men det är långt från alla som använder dem. Räkna på öl, behövs det egentligen?
Få ingredienser inom ölbryggning har så dåligt rykte som råfrukt. Kan det ligga ett uns av sanning i nidbilden eller är verkligheten lite mer nyanserad?
En av de mest ikoniska maträtterna i Japan är ramen. Ingredienserna varierar i det oändliga, men en sak har alla varianter av ramen gemensamt – alkaliska nudlar.