Search
#8 – Vinter 2015
Share Tweet Email

#8 – Vinter 2015

Trappistes Rochefort 10

Merveille. Så kallades Trappistes Rochefort 10 förr. Det betyder ungefär underverk. Ett öl som sägs kunna få den mest hårdnackade ateist att bli troende.

Cuisine à la bière – häll ölen i maten

Vad händer när vi börjar använda öl som en ingrediens i vår mat?

Så klarar du dig helskinnad genom ölköket

En snabbguide i vad du ska tänka på när du håller ölen i maten.

Klassiker – nu med öl

Prova att hälla lite öl i klassiker som sjömansbiff, pannkakor och moules frites.

Experternas bästa öl-i-matkombinationer

Experternas bästa tips på mat med öl i och hur det påverkar smaken i maten.

Nyfiket och våghalsigt

I Bro, en bit norr om Stockholm har Mattias Hammenlind slagit sig ner i en gammal jordbruksskola och startat ett eget bryggeri.

Då går jag ner i min källare

I dag är det inte märkligare att ha ett par flaskor barley wine på lagring i en garderob i innerstan än det är att samla på surdeg och fixed-gear velocipeder. I ölskolan denna gång gläntar vi på källardörren och upptäcker en värld av lagrad öl.

I källaren hos Akkurat

Stene Isacsson tar oss med ner i Akkurats källare.

Att brygga för framtiden

Text Lars-Göran Dahlgren Att själv brygga öl som klarar några år i källaren är ingen omöjlighet även om det ställer lite större krav på dig som bryggare än vanligt. Men, om du kan brygga öl som är god färsk, så kan du antagligen också brygga öl som passar för lagring. Det är främst två saker […]