Merveille. Så kallades Trappistes Rochefort 10 förr. Det betyder ungefär underverk. Ett öl som sägs kunna få den mest hårdnackade ateist att bli troende.
Vad händer när vi börjar använda öl som en ingrediens i vår mat?
En snabbguide i vad du ska tänka på när du håller ölen i maten.
Prova att hälla lite öl i klassiker som sjömansbiff, pannkakor och moules frites.
Experternas bästa tips på mat med öl i och hur det påverkar smaken i maten.
I Bro, en bit norr om Stockholm har Mattias Hammenlind slagit sig ner i en gammal jordbruksskola och startat ett eget bryggeri.
I dag är det inte märkligare att ha ett par flaskor barley wine på lagring i en garderob i innerstan än det är att samla på surdeg och fixed-gear velocipeder. I ölskolan denna gång gläntar vi på källardörren och upptäcker en värld av lagrad öl.
Stene Isacsson tar oss med ner i Akkurats källare.
Text Lars-Göran Dahlgren Att själv brygga öl som klarar några år i källaren är ingen omöjlighet även om det ställer lite större krav på dig som bryggare än vanligt. Men, om du kan brygga öl som är god färsk, så kan du antagligen också brygga öl som passar för lagring. Det är främst två saker […]