Det är som en hord av lössläppta tjurar som väller in genom portarna på Øksnehallen i Köpenhamn. Det har återigen blivit dags för Mikkellers årliga ölfest, som i år döpts om till Mikkeller Beer Celebration Copenhagen. Runt hundra av världens just nu ledande bryggerier bjuds in för att under totalt 16 timmar, uppdelade på fyra […]
Vi har valt ut ett gäng öl som vi gillar lite extra just nu.
Få ölstilar har gjort en så storstilad comeback som saison.
Om du frågar vilken öl man först tänker på när du säger saison skulle nog de flesta svara Saison Dupont. Det är nämligen ölet som för många är själva sinnebilden av den klassiska belgiska ölstilen.
Han reste jorden runt på jakt efter öl och han har sagts vara en av dem som startade hela den pågående craft beer-revolutionen.
Det tog ett tag innan det började röra sig på Belgrads ölscen. Men nu rinner lokalt hantverksöl ur kranarna på allt fler barer. Och det här är Balkan så när något händer då händer det rejält!
På Fotografiskas restaurang är det Paul Svensson och Christofer Ekman som leder matskapandet och de gör det med ledorden ”grönsaken spelar huvudrollen” och ”ingenting ska gå till spillo”.
Här har vi plockat ut ett urval av alla de ätliga, vildvuxna växter som du kan få tag på i din egen trädgård eller närmaste skogsdunge.
På med gummistövlarna, leta fram grepen och Odal-kepan – nu brygger vi Saison!
An är en hängiven kännare av belgisk öl och driver sedan 10 år tillbaka importfirman BelgoDeli