Search
#19 – Sommar 2017
Share Tweet Email

#19 – Sommar 2017

Köp numret här

Ledare: Vakna tickers!

Det är som en hord av lössläppta tjurar som väller in genom portarna på Øksnehallen i Köpenhamn. Det har återigen blivit dags för Mikkellers årliga ölfest, som i år döpts om till Mikkeller Beer Celebration Copenhagen. Runt hundra av världens just nu ledande bryggerier bjuds in för att under totalt 16 timmar, uppdelade på fyra […]

Redaktionens favoriter Sommaren 2017

Vi har valt ut ett gäng öl som vi gillar lite extra just nu.

Från belgisk skördeöl till amerikansk experimentlusta

Få ölstilar har gjort en så storstilad comeback som saison.

Saison Dupont

Om du frågar vilken öl man först tänker på när du säger saison skulle nog de flesta svara Saison Dupont. Det är nämligen ölet som för många är själva sinnebilden av den klassiska belgiska ölstilen.

Vem var Michael “Beer Hunter” Jackson

Han reste jorden runt på jakt efter öl och han har sagts vara en av dem som startade hela den pågående craft beer-revolutionen.

Nya vindar över Belgrad

Det tog ett tag innan det började röra sig på Belgrads ölscen. Men nu rinner lokalt hantverksöl ur kranarna på allt fler barer. Och det här är Balkan så när något händer då händer det rejält!

Somriga smaker med Paul och Christofer

På Fotografiskas restaurang är det Paul Svensson och Christofer Ekman som leder matskapandet och de gör det med ledorden ”grönsaken spelar huvudrollen” och ”ingenting ska gå till spillo”.

Ätbara ogräs

Här har vi plockat ut ett urval av alla de ätliga, vildvuxna växter som du kan få tag på i din egen trädgård eller närmaste skogsdunge.

Med rötterna i den Vallonska myllan

På med gummistövlarna, leta fram grepen och Odal-kepan – nu brygger vi Saison!

An Delanghe

An är en hängiven kännare av belgisk öl och driver sedan 10 år tillbaka importfirman BelgoDeli