Search
#25 – Sommar 2020
Share Tweet Email

#25 – Sommar 2020

 

Omslagfoto av Linda Ydemar.

Ledare: Min sötsugna morfar

Den största gottegrisen jag träffat i mitt liv är min morfar. Minst tre sockerbitar i kaffekoppen. Extra strösocker på jordgubbarna, till och med på honungsmelon. Mer än gärna en extra stor bit vetelängd till kaffet, och gärna den med mest ”glurp” på toppen. Jag och min bror Fredrik bodde alltid hos mormor och morfar i […]

Corona vs. världen

Svenska regeringen har låtit barer, restauranger och caféer hålla öppet under pandemin, men med strikta regler. Oliver Twist-krögaren Jugge Hasselqvists delar här med sig av sina tankar om det som pågår.

Ölen från Candy Land

Biscotti Break, Hockeypulver Supersalt, Kokostopp, Gelehallon Sour och Noa Pecan Mud Cake. Listan går att göra väldigt lång och hade man läst dessa namn för tio år sedan så hade man förmodligen gissat på att det rörde sig om sötsaker. De senaste åren har det blivit allt mer populärt att skapa öl som påminner oss […]

Fika med öl

Fika, denna samhällsinstitution där du tar ett break för en stund och sätter dig ned med ett bakverk och en kopp kaffe. Varför inte byta kaffekoppen mot ett glas stout istället?

Mjölskola

Artisan Breads Gustav Fagerman lär dig mer om mjöl.

Heineken i Afrika

Det nederländska makrobryggeriet Heineken påstar att de ”växer tillsammans med Afrika” och att deras verksamheter bidrar till ”ökad tillväxt och har en positiv inverkan på länderna de verkar i”. Men journalisten Olivier van Beemens bok Heineken in Africa visar upp en helt annan sida.

Patrick Holmqvist

Patrick Holmqvist har varit en av, om inte den som varit mest inflytelserik i formandet av den moderna svenska ölscenen. Efter drygt 22 år lämnade han i höstas Nils Oscar för att flytta 400 meter österut och inleda nästa kapitel i hans karriär på Nyköping Brewing Company.

Ground Floor Brewing

Istället för att göra sig av med sitt tidigare bryggverk frågade Morgondagens Bryggeris Jonas Gustavsson om inte ett gäng hembryggare ville adoptera det. Sagt och gjort – nu är första brygden bryggd och fler ska det bli.