Search
#23 – Vår 2019
Share Tweet Email

#23 – Vår 2019

Den som väntar på något gott …

Nu kanske några av er tänker, varför i hela världen gör man ett 62-sidigt reportage om köttätande 2019 när vi som bor på denna jord behöver minska vår köttkonsumtion. Det enkla svaret är att BBQ är mer än kött tillagat i en smoker. Dessutom är det inte kött en äter varje dag. Om vi nu […]

Now we can it!

Har du tänkt på vilken framfart ölburken har gjort de senaste åren?

Redaktionens favoriter – Vinter 2019

Vi har valt ut ett gäng öl som vi gillar lite extra just nu.

BBQ & öl

Följ med till centrala Texas för en lika historisk som lärorik som smakrik resa där vi besöker rökiga innergårdar och syrliga bryggerier och äter barbecue i världsklass.

Bräcke, Skåne – 31 juli • 00:16

Du behöver inte åka till Texas för äta riktig barbecue. På Kullahalvön i Skåne ligger Holy Smoke BBQ där du hittar brisket och ribs lika goda som i the Lone Star State.

Iskalla morgnar och ljumma bryggkvällar

Följ med till Stockholm närmaste skärgårdsö, Fjäderholmarna, där Pelle Ågren och Andreas Willman driver Fjäderholmarnas Bryggeri.

Garrett Oliver om öl och mat

Brooklyn Brewerys bryggmästare är inte bara en fena på att brygga öl, han är fenomenal på att matcha vår favoritdryck till mat. Därför tog vi tillfället i akt och snackade mat- och ölmatchning när han besökte Stockholm i höstas.

Receptstafett: Fortsättningen

I förra numret startade vi en receptstafett, och då det numrets tema var Göteborg så var det ju bara bryggerier från den västkustska staden som fick delta. Men nu fortsätter stafetten och lämnar Göteborg bakom sig då deltagande bryggerier kan skicka “pinnen” vidare var som helst i världen.

Fermenterarna

Efter att Anna och Niclas hobby tvingat dem att flytta två gånger tog de steget att starta bryggeriet som under En Öl & Whiskymässa i Göteborg förra året fick en riktig rivstart. Tillsammans är de Fermenterarna, en av 2018 års starkast lysande nykomlingar.