Search
Receptstafett: Fortsättningen
Share Tweet Email

Receptstafett: Fortsättningen

Homebrew
2019 01 10    16:08
Redaktion

I förra numret startade vi en receptstafett, och då det numrets tema var Göteborg så var det ju bara bryggerier från den västkustska staden som fick delta. Men nu fortsätter stafetten och lämnar Göteborg bakom sig då deltagande bryggerier kan skicka “pinnen” vidare var som helst i världen.

Du hittar de åtta Göteborgsrecepten som ledde fram till dessa här.

Örebro Frukt/Bär-berliner
Med orden ”The stick should go to Örebro Brygghus” skickade Beerbliotek pinnen från Göteborg mot Närke.

Vild Cassis
”Stafettpinnen till Sveriges bästa bryggeri!” var orden som följde med pinnen från Örebro Brygghus till Skåne och bröderna Eks Brekeriet. Det Landskronabaserade bryggeriet har nischat sig inom öl med vildjäst och bakterier, något som de är var först med i Sverige.

Mangofeber
Pinnen behövde inte resa långt då Brekeriet lät den hänga kvar ett tag i Skåneland och skickade den 25 kilometer norrut. Med denna humlebomb startade Marcus Hjalmarsson och hans Brewski trenden med frukt-IPA i Sverige. Brewski skriver själv så här om dubbel-ipan: ”It is said that your first born will always carry a special place in your heart. As our first beer ever, Mangofeber has conquered tastebuds male and female, old and young, national and foreign. While we admit to always evolving this beer, our sole intent is to fine tune our tropical darling, making it a worthy tribute to everyone that has supported us from the very beginning. Fruits off to you, mates!

Pickla Pils
”Mot Nynäshamn, jag vill ha receptet på deras Pickla.” var orden som följde från Brewski-Marcus. Och önskan föll väl ut. Här hittar ni receptet på denna fantastiska pilsner som man aldrig verkar kunna få nog av. ”Namnet Pickla, kommer från den lilla ön Sandskär som i folkmun kallas Pickla Hej! Pickla Pils är en underjäst pils med en rejäl dos av den tjeckiska humlen Saaz.”

Leave a Reply

More articles

Göteborgsnumrets hembryggar-artikel är lite av en specialare. I denna artikel hittar du 8 recept från lika många Göteborgsbryggerier. Först ut är Olle på O/O Brewing som sedan har valt nästa bryggeri på tur, och så fortsätter det. Helt enkelt något så självklart som en Göteborgsk receptstafett.

Vilka är egentligen dessa hembryggare och vad är det som gör att folk börjar brygga sin egen öl hemma istället för att köpa färdigproducerad i affären?

Vad är det som egentligen styr hur en öl smakar? Är det receptet som den är bryggd efter eller är det utrustningen som används?

Hej, vi måste prata. Vi har liksom ett problem. Det är inte mig det är fel på, det är dig… Ja, hur säger man till polaren att hans mixtejp faktiskt är jättedålig, eller att den där nya dyra jackan skulle till och med Peter Siepen ratat? Det är lite samma sak att skriva en artikel […]