Search
#18 – Vår 2017
Share Tweet Email

#18 – Vår 2017

Köp numret här

Redaktionens favoriter vår 2017

Vi har valt ut ett gäng öl som vi gillar lite extra just nu.

När tiden sätter sin tand på ölen

Medan jakten på morgondagens öl går vidare kan man passa på att njuta av gårdagens öl. Vi pratar förstås om de där ölen som inte skadas av tidens tand utan som formas till smakmässiga konstverk medan vi lagrar dem.

13 år av Bigfoot

Sierra Nevada har bryggt Bigfoot årligen sedan 1983 och trots att den från början var tänkt att konsumeras färsk är den gjord på ett sätt som har gjort den lämplig att lagra. Tillsammans med hög tillgänglighet och ett för öltypen lågt pris har den blivit ett vanligt lagringsobjekt hos såväl amerikanska som svenska ölsamlares källare. […]

Thomas Hardy’s Ale

År 1880 publicerar författaren Thomas Hardy romanen The Trumpet Major, ur boken föddes en av ölvärldens absolut största legender, Thomas Hardy’s Ale.

Polsk revolution!

Polen har på kort tid seglat upp till att bli en av Europas mest spännande ölländer. Och efter att varit lite sen på bollen är det nu i huvudstaden Warszawa som du hittar de flesta och bästa barerna.

Bonnigt med guldkant

På Grand Öl & Mat i Malmö görs ingenting halvdant. Varken mat eller dryck får ta passagerarsätet här, speciellt inte ölen. Tillsammans med Grand har vi plockat ihop våra bästa ölmatchningar till deras goda mat.

Got wood?

Träfat, ek i synnerhet, har använts för förvaring av torra såväl som flytande varor i hundratals år. Även om historien kring fatlagrade sillar, hattar och spikar kan vara nog så intressant att berätta så kommer denna artikel av utrymmesskäl begränsas till träfatets roll som både utrustning och ingrediens inom ölbryggning. Det var längesedan vi gjorde […]

Winter is coming

Vintern börjar lida mot sitt slut, och vad passar väl då bättre än att bunkra upp ölreserverna med kraftiga smakbomber i tioprocentklassen?

Daniela Caran

Daniela Caran är Jönköpingstjejen som skippade ingenjörskarriären för att följa sin passion för service. Passionen och ambitionen med ett inslag av slumpen, enligt henne själv, tog henne från ett extrajobb i baren till att hon sedan några år tillbaka är högste chefen på Bishops Arms flaggskeppskrog på Vasagatan i Stockholm. Och allt det innan hon […]