Precis som öl, görs ost på enkla råvaror som med hjälp av mikroorganismer görs om till en färdig produkt och att dricka öl tillsammans med ost blir poesi för smaksinnet.
Det viktigaste att tänka på när man ska välja en öl till sin ost eller vice versa är att matcha smakintensiteten.
Från att ha varit en nästan utdöd ölstil så har belgisk witbier gjort en rejäl comeback. Hoegaarden Witbier är den främsta representanten för ölstilen.
Vem har rätt att kalla sig bryggare – och vad är en bryggmästare? Vi tittar närmare på begreppen som rört om i ölvärlden.
Vår och Paris är en oslagbar kombination. Lägg till trevliga ölbutiker, mysiga barer och nya bryggerier med lokal förankring så har du det perfekta resmålet.
Ett stenkast från Karlaplan i Stockholm ligger Broms. Vi matchar deras rätter med fantastiska öl, som tillsammans med rätterna skapar en samling riktigt spännande smakbomber.
Vad är det som egentligen styr hur en öl smakar? Är det receptet som den är bryggd efter eller är det utrustningen som används?
Vare sig du vet det eller inte, har du mycket att tacka Peter Högström för. Han förser i princip hela ölsverige med humle, såväl hembryggare som bryggerier.
Avenue Pub är kanske den bästa ölbaren i hela den amerikanska södern. Vi har mött ägaren Polly Watts på plats i hennes bar i New Orleans.