Search
#14 – Vår 2016
Share Tweet Email

#14 – Vår 2016

cohops_14_omslag_final

KÖP NUMRET HÄR

Ost & öl

Precis som öl, görs ost på enkla råvaror som med hjälp av mikroorganismer görs om till en färdig produkt och att dricka öl tillsammans med ost blir poesi för smaksinnet.

Så matchar du öl med ost

Det viktigaste att tänka på när man ska välja en öl till sin ost eller vice versa är att matcha smakintensiteten.

Hoegaarden Witbier

Från att ha varit en nästan utdöd ölstil så har belgisk witbier gjort en rejäl comeback. Hoegaarden Witbier är den främsta representanten för ölstilen.

Vem är en bryggare?

Vem har rätt att kalla sig bryggare – och vad är en bryggmästare? Vi tittar närmare på begreppen som rört om i ölvärlden.

Paris

Vår och Paris är en oslagbar kombination. Lägg till trevliga ölbutiker, mysiga barer och nya bryggerier med lokal förankring så har du det perfekta resmålet.

Stora smaker hos Broms

Ett stenkast från Karlaplan i Stockholm ligger Broms. Vi matchar deras rätter med fantastiska öl, som tillsammans med rätterna skapar en samling riktigt spännande smakbomber.

Recept vs. bryggprocess

Vad är det som egentligen styr hur en öl smakar? Är det receptet som den är bryggd efter eller är det utrustningen som används?

Peter Högström

Vare sig du vet det eller inte, har du mycket att tacka Peter Högström för. Han förser i princip hela ölsverige med humle, såväl hembryggare som bryggerier.

Polly Watts

Avenue Pub är kanske den bästa ölbaren i hela den amerikanska södern. Vi har mött ägaren Polly Watts på plats i hennes bar i New Orleans.