Bröderna Ek har lyckats erövra såväl ölkonnässörer som ölentusiaster med sina djärvt bryggda och kaxigt presenterade pilsner. Här berättar de om hemligheten bakom framgångarna och om nya satsningar.
På 25 år har vi i Sverige lämnat bryggeridöden bakom oss och tagit några rejäla sjumilakliv in i en fantastisk ölkultur.
Att dricka Oppigårds Amarillo är som att avnjuta en riktigt bra amerikansk pale ale – fast på svenska.
Mohawk släpper till hösten sin mest extrema ölkvartett hittills, Grand Cru – ett fulltaligt fyrpack med några av ölmakaren Stefan Gustavssons mest exklusiva öl. c/o HOPS följde med honom till bryggeriet på jakt efter hemligheten bakom de framgångsrika smakerna.
Entreprenörerna bakom Urban Deli-koncernen har många planer och hittar de bara rätt lokaler så kan en nyetablering gå fort.
Humle har länge varit en självklar ingrediens i öl, men aldrig i så stor utsträckning som idag.
Jessica Heidrich är bryggaren bakom ölmärket S:t Eriks bryggeri och en av ölbranschens starkaste profiler.