Portal lyfter svenska bryggerier
fördjupad kunskap om det fantastiska svenska ölet – en kunskap som vi också kommer att kunna förmedla till våra gäster, berättar Portals krögare Klas Lindberg.
Först ut har 10 årsjubilerande Stockholm Brewing Co. varit.
– Vi på Stockholm Brewing Co är supertaggade och glada över att vara det första bryggeriet som Portal väljer att samarbeta med under sin ölresa igenom Sverige. För oss är det ett jättebra tillfälle att visa upp hur vår breda portfölj av öl passar till den fantastiska mat och upplevelse som Portal erbjuder, berättade Stockholm Brewings Olly Bartlett, i ett pressmeddelande i oktober.
Bryggerierna byts ut efter två månader och varje period avslutas med en grande finale i form av en bryggerimiddag där rätter lagats upp för att matcha bryggeriets ölportfölj. I slutet av november var det dags för första bryggerimiddagen i Portals matstudio där Stockholm Brewing verkligen fick visa upp sin fantastiska bredd av ölstilar.
När november nu gått över i december har Stockholm Brewing lämnat Portal och in har Omnipollo flyttat för att i två månader gästa.
– När jag för första gången träffade Henok var vi på en ölfestival i Helsingborg. Jag slogs direkt av hans nyfikenhet, han ställde massor av frågor och ville veta hur vi jobbade i vårt kök och hur vi tänkte i valet av råvaror. Jag blev så glad när de tackade ja till vår förfrågan om ett gästspel – för det är precis det här jag vill med Portals ölresa. Vi ska läras oss av varandra och utvecklas tillsammans, prata och diskutera smak, känsla, hantverk och passion. Att under lite drygt två månader få visa upp Omnipollos otroliga ölbredd känns fantastiskt,” säger Klas Lindberg.
– Vår ambition är att lyfta fram hantverksöl genom att utmana vad öl är generellt och vilken plats öl kan ta i ett bredare kulturellt sammanhang. På vårt nystartade bryggeri i Sundbyberg så ligger fokus helt och håller på humlig öl och lageröl. Vi samarbetar med de främsta producenterna i världen för att på så sätt ta med en bit av den (öl)värld vi fått uppleva under våra resor, tillbaka till Sverige, berättar Henok Fentie och avslutar:
– Att få presentera ett sådant brett utbud av Omnipolloöl på en av Stockholms bästa restauranger är en fröjd. Vi har gjort vårt absolut bästa för att brygga och leverera så färsk öl som möjligt från vår kyrka i Sundbyberg. Skål!
Omnipollos gästspel avslutas likt det med Stockholm Brewing med en bryggarmiddag i slutet av januari, så håll utkik i Portals sociala mediakanaler för datum och mer info.