Search
#13 – Vinter 2016
Share Tweet Email

#13 – Vinter 2016

cohops_13_omslag_final

KÖP NUMRET HÄR

Vad kallar vi vår öl – och varför?

Kärt barn har många namn – måhända är det så, men i ölvärlden riskerar de många epiteten vi sätter på ölen bli mer förvirrande än hjälpande.

Traquair House Ale

Traquair House är Skottlands äldsta kontinuerligt bebodda gård. Och just ja, i källaren finns ett bryggeri med anor från 1700-talet.

På besök hos Baladin

Hur gör man ungdomsrevolt om man är son till en vinbonde i italienska Piemonte? Enkelt, man ställer fram en flaska industrilager vid middagsbordet.

Husmanskost på anrika Tennstopet

Klassiskt och vällagat med svenska råvaror. Fram med en tallrik mat och potatis och häng med till anrika Tennstopet.

A perfect pint?

Perfektion är ett stort och dyrt ord, men ibland händer det. Glaset i bartenderns hand är fläckfritt rent och stjärnorna på himlen radar upp sig medan ölen varsamt hälls upp.

Svante Ekelin

Med över 20 år i branschen och hundratals nöjda kunder varje dag är Svante Ekelins Humlegårdens Ekolager en av hörnstenarna i ölsverige.