Sliders by Flippin’ Burger
I början av 2011 packade Jon Widegren väskan och drog till USA på jakt efter den perfekta burgaren. Väl hemma igen, efter 6 veckor och 64 burgare, hade han svaret – bra kött och bra bröd. Efter att sedan samlat in pengar med hjälp av crowdfundingsiten fundedbyme.se öpnnade han 2012 succén Flippin’ Burgers. Nu tar han steget ut på gatan. Här vill man erbjuda något annat än på restaurangen, så då fick det bli sliders, som är mindre varianter av en vanlig burgare. Vissa påstår att namnet kommer av att de slajdar ner i magen. Som vanligt tillagas burgarna av enkla råvaror av hög kvalitet.
Vad är fördelarna med en food truck jämfört med en fast lokal?
– För oss blir det lite friare och flexibelt. Vi behöver ingen fast meny och kan hålla en ännu mer begränsad meny men samtidigt ändra den när vi vill. Sen kan vi även ställa upp på förfrågningar om event som vi hittills varit tvungna att tacka nej till.
Vad är speciellt med era maträtter?
– Bra kött, bra bröd. That’s it.
När startar ni?
– Vi smyger igång under sensommaren för att rulla mer frekvent i höst.
Vilken period är ni ute på gatorna?
– Året runt. I någon form i alla fall.