Search
Le Truck
Share Tweet Email

Le Truck

Beer & Food
2015 11 25    16:15
Redaktion

Le Truck drivs av Cecilia Sandling och Evy Dujour, som har sina rötter i både Malmö, Västindien och USA. Efter många år i restaurangbranschen och år av utlandsarbete vände de hem. Med inspiration från främst amerikanska food trucks var det ett enkelt val att då starta ett rullande kök som samtidigt ger dem en stor frihetskänsla. Dofterna från Kreol- och Cajunköket sprider sig långväga när de stannar till.

Vad är fördelarna med en food truck jämfört med en fast lokal, anser ni?

– Den absolut största fördelen är ju att vi kommer till kunden istället för tvärtom. Det ger en flexibilitet. Att vi dessutom kör catering underlättar ju också för både oss och kunderna.

Vad är speciellt med era maträtter?

– Egentligen räcker det att säga ett enda ord – smaken. Det kreolska köket är dessutom ett väldigt bra alternativ för vegansk mat. Vi använder näst intill inga mjölkprodukter och inte heller vanligt mjöl. Vår starka chilifrukter Scott Bonnet, eller caribbean red pepper som den också kallas, odlar vi dessutom själva.

Var finns ni?

– Vi cirkulerar en hel del men endast i Stockholms innerstad. Kvällstid hänger vi i Söderort och Hammarbyhöjden är vår absoluta favorit, för där är kundunderlaget så brett och varierat

Leave a Reply

More articles

Att erbjuda god mat på bra råvaror är inget nytt. Men att göra det snabbt är inte lika vanligt här i Sverige, men börjar bli.

Fred’s Food Truck var första trucken att rulla på Stockholms gator och erbjuder maträtter som inspirerats av det amerikanska köket.

Bun Bun Truck har specialiserat sig på Bánh Mì, som är vietnamesiska baguetter som fylls med olika inhemska råvaror.

Strömmingsvagnen på Södermalmstorg är en inrättning där många mer eller mindre känt det som ett tvångsbeteende att stanna för lite strömming.

Jon Widegren från Flippin’ Burgers har tagit hamburgaren ut på gatan.