Fred’s Food Truck
Fred’s Food Truck var första trucken att rulla på Stockholms gator, de var faktiskt igång redan innan de hade tillstånd. Fred’s erbjuder maträtter som inspirerats av det amerikanska köket, som Pulled Pork, Philly Cheese Steak Sandwich och Quesadillas. Fokus ligger på riktigt bra råvaror som sedan tillagas med känsla och finess. Foodtrucken håller till i centrala delarna av Stockholm. De två truckarna ägs och drivs sedan 2012 av Fredrik och Anders Melin. Fredrik är sen tidigare kock men har jobbat på SAS i 10 år innan han började med detta, och Anders har jobbat nästan hela livet på SAS med några års frånvaro då han drev ett värdshus i Orsa i Dalarna.
Fredrik, vad är fördelarna med en food truck jämfört med en fast lokal, anser ni?
– Flexibiliteten, att kunna röra sig dit folk är och möjligheten att åka hem till folks fester med hela köket, utan att var beroende av något annat.
Vad är speciellt med era maträtter?
– Amerikansk-inspirerad street food som är lagad från grunden. Vi försöker vara i framkant med våra maträtter. Först var det Pulled Pork som vi hade från starten och fick förklara för varannan gäst vad det var, och nu är det Fish Taco som inte är jättevanligt på andras menyer ännu.
Hur många står ni i varje truck?
– En vanlig lunch är vi två personer i varje truck men under större events kan vi vara upp till fyra i varje.
Var finns ni?
– I Stockholms innerstad på luncherna och på bokade events och fester på kvällarna.
Vilken period är ni ute på gatorna?
– Alla årets månader under de två senaste åren.