Search
Bun Bun truck
Share Tweet Email

Bun Bun truck

Beer & Food
2015 11 25    16:02
Redaktion

Bun Bun Truck har specialiserat sig på Bánh Mì, som är vietnamesiska baguetter som fylls med olika inhemska råvaror. Ett arv de fått av fransoserna men gjort en egen tolkning av. En vietnamesisk klassiker är att fylla en baguette med koriander, gurka, pickles, majonnäs och marinerat kött. Bun Bun erbjuder flera olika varianter som till exempel med citrongräsmarinerad kyckling, grillad tofu eller klassikern med tre sorters kallskuret. Bun Bun Truck cirkulerar i Stockholm med omnejd – på gator och torg, festivaler och marknader. De tre kompanjonerna drev tidigare restaurangen Landet på Telefonplan i Stockholm och efter försäljningen för två år sedan ville de fylla tomrummet som uppstod och då kläcktes idén om en food truck. Efter resor runt om i världen hade de stött på Bánh Mì och tyckte att det vore ett kul alternativ som gatumat.

Vad är fördelarna med en food truck jämfört med en fast lokal, anser ni?

– Vi får en ökad frihet och erbjuder kunderna en större variation av snabbmat. Även om vi faktiskt har ett restaurangkök som vi förbereder det mesta i så har vi en mycket större frihetskänsla.

Vad är speciellt med era maträtter?

– Jämfört med originalet så är nog vår variant lite mer lyxig. Lite mer fyllning i brödet så att säga. Vi försöker hålla oss smakmässigt till det vietnamesiska ursprunget men lägger till egna tolkningar. Det här är gatumat och inte restaurangmat, så du lär inte hitta det på vietnamesiska restauranger.

Hur många är ni som jobbar i trucken?

– Vi har ju bara en truck och på den är vi i regel två som jobbar. När vi står på en marknad eller festival så kan vi ibland vara fyra som jobbar samtidigt.

Var hittar man er?

– I regel alltid innanför tullarna i Stockholm. Sommartid får man söka sig dit där det finns folk och där vi får stå. Favoritstället är Hornstulls Marknad som är varje söndag mellan slutet av april till slutet av september.

Vilken period är ni ute på gatorna?

– Självklart blir det mest att vi är ute på gatorna under sommarhalvåret. Under vintern blir det mer catering och företagsfester.

Leave a Reply

More articles

Att erbjuda god mat på bra råvaror är inget nytt. Men att göra det snabbt är inte lika vanligt här i Sverige, men börjar bli.

Strömmingsvagnen på Södermalmstorg är en inrättning där många mer eller mindre känt det som ett tvångsbeteende att stanna för lite strömming.