Vietnamesiska vårrullar
med confiterad griskind
- 1 kg griskind
- 0,7 dl salt
- 0,3 dl nitrit
- 0,1 dl socker
- 1,5 l vatten
- citronskal
- 2 röd chili
- 5 limeblad
- plockad griskind
- 10 rispapper
- 1 knippe mynta
- 1 knippe Koriander
- shisoblad
- 6 st vårlök
- 1 mango
- 1/2 papaya
- 2 morötter
- 1/2 rättika
- 2 baby gemblad
- 5 msk fisksås
- juice från 3 lime
- 1 msk sesamolja
- 1 msk florsocker
- 3 st finhackade salladslök
- 2 finhackad röda chili
- 1 knippe finhackad koriander
- 1 knippe finhackad mynta
- 1 finhackad vitlöksklyfta
Blanda ihop salt, nitrit, socker, vatten, citronskal, chili och limeblad och låt griskinderna sjuda i ca 3 timmar tills mört och härligt.
Låt sen griskinderna kallna i sin egna lag innan du plockar det möra köttet.
Blanda ihop fisksås, limejuice, sesamolja, florsocker, salladslök, chili, koriander, mynta och vitlök och låt dippsåsen stå och dra i någon timme innan servering.
Plocka mynta, koriander, shiso och babygem.
Strimla vårlök, mango, papaya, morot & rättika.
Lägg ett rispapper i blöt någon minut innan det börjar rullas.
Lägg alla ingredienser på rispappret och rulla ihop till en spänstig rulle, börja med babygem i botten och avsluta med plockad griskind på toppen.
Dubbeldippa i såsen och njut.
Här har vi mycket smaker från örter, morötter, vårlök och griskinden. Dippsåsen har en hög syrlighet som passar perfekt med en öl med hög syra, våga testa en geuze till vårrullarna.