Search
Taco med grillad avokado, picklad rödlök och chilisås
Share Tweet Email

Taco med grillad avokado, picklad rödlök och chilisås

Till 6 personer  Foto Oskar Falck & Martin Nordin

Recept till fermenterade potatistortillas hittar du här. 

Ingredienser
  • 3–4 medelstora avokador
  • saften från 1 lime
  • rapsolja
Till servering
  • 6 tortillabröd
  • picklad rödlök
  • stark chilissås, t.ex. Midsummers Louisiana hot sauce

1. Tänd grillen och låt den få jämn och fin glöd. Halvera avokadorna och ta bort kärnorna. Gröp ur dem försiktigt med en sked och skär sedan ut så stora skivor som möjligt på längden, cirka 1 cm tjocka. Lägg skivorna på en tallrik och pensla dem först med limesaft och sedan med olja.
2. Grilla avokadoskivorna hastigt över riktigt hög värme. Ytan ska bli karamelliserad, nästan bränd, medan avokadon ska vara kall inuti och ha kvar sin konsistens.
3. Lägg en tortilla på varje tallrik och lägg på några skivor avokado. Toppa med picklad rödlök och droppa lite chilisås över efter smak.

Leave a Reply