Search
Nynäshamns Ångbryggeri 20 år
Share Tweet Email

Nynäshamns Ångbryggeri 20 år

Beer Buzz
2017 06 07    09:17
Redaktion

Vi tog oss ett snack med Thomas Hansen på det jubilerande bryggeriet som ställer till med stor fest under helgen vid månadsskiftet juni/juli. 

Text Johan Lenner

Hur ska ni fira 20-årsjubileet?
– Det blir en stor fest i två dagar, ett pass på fredagen den 30:e juni och två pass på lördagen den 1:a juli. Vi kommer köra både inne på bryggeriet och i ett inhägnat område utomhus. Det blir god öl, god mat och livemusik. Vi har bjudit in flera bryggerier som vi har samarbetat med genom åren, som SKA, Magic Rock och De La Senne, vars öl också kommer att serveras. Vi kommer ha premiär på vår egen jubileumsöl, det blir en moderniserad variant av vår gamla witbier Yttre Gaarden som vi klämt ner lite passionsfrukt i. Den kommer även på flaska på Systembolaget i juli, så de som missar festen får en chans att prova den ändå. Vi kommer även att damma av lite gamla flaskor av lagringsbara öl, såsom Bötet Barley Wine, och så kommer vi att servera alla våra lageröl som självrunna i både filtrerade och ofiltrerade varianter.

Om du får önska fritt, vilka tre gäster skulle du vilja ha på 20-årsfesten?
– En som vi ville få över, men som tyvärr inte kunde, är ju Sam Calagione på Dogfish Head. Det är en riktigt skön kille! Chris Cornell hade jag personligen tyckt varit grymt om han fortfarande hade varit i livet. Men vi hoppas att alla gäster som vi bjudit in, i form av gamla vänner och olika krögare som vi jobbar med dyker upp.

Köp biljetter till jubileet på biletto.se.

Vilka planer har ni för framtiden?
– Det vi gör nu under resten av året är att försöka få igång lite mer aktiv försäljning mot restaurang, vilket vi inte har roat oss så mycket med genom åren. Vi har just anställt en ny säljare, Fredrik, för det ändamålet. Vi har också installerat två nya utomhustankar à 16 000 liter så vi kommer att kunna öka på produktionen litegrann framöver. Vi fortsätter också med vårt kvalitetsarbete för att göra ölen ännu bättre och ännu jämnare. Folkölen fortsätter vi att jobba vidare med, de har fått väldigt bra mottagande. Framåt hösten kommer vi göra några nya samarbetsöl och så släpper vi Ofiltrerad Pickla Pils på småflaskor på Systembolaget i augusti. Pickla har alltid varit en favorit för oss och som alltid har varit väldigt uppskattad när vi kört den ofiltrerad på olika mässor, så det ska bli väldigt kul att få ut den som ofiltrerad på flaska på Systembolaget också, även om det bara är en engångsgrej.

Leave a Reply

More articles

Sedan Tony Magnusson var med och grundade Nynäshamns Ångbryggeri har han varit drivande i den svenska ölbranschen i två decennier.

På 25 år har vi i Sverige lämnat bryggeridöden bakom oss och tagit några rejäla sjumilakliv in i en fantastisk ölkultur.

Att återskapa historisk öl är svårt. Trots dessa svårigheter finns det bryggerier som gräver djupt i de historiska arkiven.