Search
Mikkeller tillbaka i Stockholm!
Share Tweet Email

Mikkeller tillbaka i Stockholm!

Beer Buzz
2017 03 25    09:46
Redaktion

Det är återigen dags för Mikkeller att slå upp dörrarna i Stockholm, efter att de stängde sin tidigare bar i Stockholm hösten 2015 efter att samarbetet med partnern inte fungerade. Denna gången är adressen Brahegatan 3–5, ett stenkast från Stureplan.

Senare under våren kommer det byggas en uteservering längs hela lokalen på Brahegatan.

Den nya lokalen kommer har fler likheter med de Mikkeller-barer som ligger i Köpenhamn än den som tidigare låg i Stockholm, både vad gäller inredning och känsla. För er som besökt Mikkellers ställen i Köpenhamn vet att många av dem ligger en halvtrappa ner från gatan, och så även nya Mikkeller Stockholm. Och likheterna med den danska huvudstaden slutar inte där, på menyn kommer den danska delikatessen Smørrebrød att finnas. Det kommer även finnas fler rätter att matcha med sin öl. 

– Till en början kommer vi att hålla menyn ganska basic för att göra det så bra som möjligt. Vi kommer bland annat att kombinera smakprover med små portioner av smörrebröd och öl, där man kan beställa in en bricka med fem olika sorters bröd, som vi smakmässigt kombinerar med lika många öl. Vi kommer att ha allt från steak tartar till strömmingssmörrebröd, berättar Emily Meurer, barchef på Mikkeller Stockholm.

Förutom 24 tappar kommer det finnas ett stort utbud med öl på flaska.

Emily, som kommer i från San Francisco, jobbade på den tidigare Mikkeller-baren på döbelnsgatan, och har även med sig Daniel Johansson därifrån. Även Rasmus Herbertsson från Omnipollos hatt kommer ingå i personalstyrkan på Brahegatan.

– Den nya lokalen är mycket större, vi har plats för 60 sittande gäster. Mikkeller har även sin egen möbeldesigner, Nikolaj Eis, som inreder och designar lokalerna. Han har byggt allt ifrån möbler till den nya baren, berättar Emily.

One thought on "Mikkeller tillbaka i Stockholm!"

  1. marko persson says:

    Riktigt Nice…bättre en vad jag hade vågat hoppas på (faktiskt). När sedan relativt nyanställd personal lär sig skilja på lite olika märken osv. kommer detta att räknas som en modern klassiker 😉 Med detta sagt, riktigt nice att man tar in ganska många märken (svenska…mfl.) som man anser håller lika hög klass som de egna. Man vinner otroligt mycket på att ge kredd även till andra …istället för att stirra sig blind på den egna förträffligheten. Något jag fått erfara kanske är den enskilt största anledningen att ÄLSKA Mikkeller. Keep up the good work!! Marko Persson (alias @Serbiensvensken).

Leave a Reply

More articles

Han har kallats galen vetenskapsman och det har sagts att han brygger öl på steroider. Mikkel Borg Bjergsø om sammarbeten, sitt nya bryggeri och hur det är att motvilligt vara en kändis i ölvärlden.

Drink’in The Sun började som ett sommaröl på 3,9% år 2009. 2013 fick de frågan om de inte kunde göra de helt fritt från alkhol med målet att göra den till världens bästa alkoholfria öl.

Vem har rätt att kalla sig bryggare – och vad är en bryggmästare? Vi tittar närmare på begreppen som rört om i ölvärlden.