Search
Mangofeber
Share Tweet Email

Mangofeber

2019 03 07   00:25
DIPA ABV: 8.0%

Pinnen behövde inte resa långt då Brekeriet lät den hänga kvar ett tag i Skåneland och skickade den 25 kilometer norrut.  Med denna humlebomb startade Marcus Hjalmarsson och hans Brewski trenden med frukt-IPA i Sverige.  Brewski skriver själv så här om dubbel-ipan: ”It is said that your first born will always carry a special place in your heart. As our first beer ever, Mangofeber has conquered tastebuds male and female, old and young, national and foreign. While we admit to always evolving this beer, our sole intent is to fine tune our tropical darling, making it a worthy tribute to everyone that has supported us from the very beginning. Fruits off to you, mates! Ladda ner pdf här. 

OG: 1.072
FG: 1.013
IBU: 47
Malt
Type Percentage (%) Amount (kg)
Pilsnermalt 77 5.86
Carapils® (Weyermann) 12.8 0.97
Pale Wheat Malt 6.4 0.49
Flaked Oats 3.8 0.29
Mash schedule
Type Temperature (°C) Time (min)
Försockringsrast 67 60
Hops
Type Alpha acid (%) Amount (g) Cooking time (min) IBU
Chinook 13 3 2.5
Chinook 13 125 44
Citra 12 125
Mosaic 12.5 125
Yeast
London Fog WLP066 eller Safale S-04

Frukt: Tillsätt 20 g/L (500 g i 25 liter) pastöriserad mangopuré eller färsk frusen mango 1-2 grader Plato innan FG. (Motsvarande SG 1,021-1,017).

Primärjäsning: 7 dagar vid 18-21°C.

Sekundärjäsning: cirka 2 veckor vid 18°C.

Buteljering: Kolsyra till 2,6 volymer CO2 (169 gram socker för 25 liter öl om du flaskjäser.

Leave a Reply