Search
Ledare: Början på slutet?
Share Tweet Email

Ledare: Början på slutet?

Beer Buzz
2018 08 22    06:18
Redaktion

Första juli 2013 stod jag på en flygplanstrappa för att åka till Sicilien. Resan var planerad sedan länge, men vad jag inte hade planerat var att jag i handen skulle stå med min bärbara dator uppkopplad mot tryckeriets server via mobilen i fickan, och skicka iväg de sista sidorna av c/o HOPS första nummer. Trots att jag hade flera års erfarenhet av magasinsjobbande kunde jag aldrig föreställa mig att det skulle ta så mycket tid att få ihop alla pusselbitar för ett eget magasin. Dagarna innan resan hade jag i princip inte sovit mer än någon timme per dygn, och med hjälp av flickvän och en kompis jobbat hårt för att hinna klart med alla sidor innan tryckdeadline. 

Nästan fyra år senare står jag på releasefesten av det 19:e numret och får reda på att den person, som jobbat som säljare med mig de senaste fem åren, hittat på annonsbokningar i numret som vi firade den kvällen. Det skulle visa sig att annonsbokningarna bara var en av flera allvarliga grejer han gjort mot mig och mitt företag. Det blev starten på en total mardröm.

Nu ytterligare ett år senare kämpar jag med att få ihop numret som du nu håller i handen och funderar på om envisheten att hålla liv i sin dröm håller på att gå över styr. Hälsan är trots allt viktigare, och anledningen till att detta nummer är försenat är för att jag i våras “drog ur sladden” till min tidningsfabrik för att överhudtaget orka gå upp på morgonen. Tankarna snurrar i skallen. Jag har ju fått leva min dröm om att ge ut mitt eget magasin i över fem år och kanske är det dags att ge upp. Jag har därför bestämt att om jag inte lyckas få ihop ytterligare 2 000 prenumeranter fram till c/o HOPS #24 som släpps vid årsskiftet blir det bara ytterligare fyra nummer efter det (så att de som lagt en prenumeration under hösten får sina fem nummer). Jag hoppas så otroligt mycket att jag ska slippa göra det, men detta är omöjligt fortsätta göra ensam. Välgjorda magasin är dyrt att producera, och speciellt när upplagan är låg. Skulle jag därför kunna få ihop ytterligare ett par tusen prenumeranter skulle jag kunna plocka in 2–3 stycken halvtidstjänster som kunde hjälpa mig fortsätta sprida kunskapen och nyfikenheten på ölvärlden, och då samtidigt hjälpa Sveriges fantastiska bryggerier. Något jag verkligen brinner för att göra. Och jag är övertygad om att c/o HOPS hjälper till att öka förståelsen för hantverket och det slit som småbryggerierna dagligen kämpar med för att ge oss all fantastisk öl.

Jag har sedan starten trott på att nå 10 000 prenumeranter i Sverige, något som jag fortfarande på sikt tror är möjligt med en produkt som c/o HOPS. Jag hoppas att ni vill hjälpa mig sprida ordet om c/o HOPS så att fler lägger en prenumeration, så att magasinmakandet kan bli mer teamwork, för teamwork är något jag tror är vägen till framgång. Titta bara på Göteborg, tillsammans är man starkare och då når man också längst!

Johan Holm

9 thoughts on "Ledare: Början på slutet?"

 1. Marcus Fahrman says:

  Prenumeration beställd! Visserligen har jag köpt alla nummer som kommit ut och har inte tånkt sluta men självklart en prenumeration i det här läget. Hoppas verkligen att du fortsätter att driva Sveriges i särklass bästa tidning!

 2. Jonas Hamilton says:

  Var på Hatten när det reportaget gjordes och jag älskade ost numret. Beställt prenumeration.

 3. Joakim Losin says:

  Glatt överraskad att det gick och beställa till Schweiz.

 4. Magnus Widerlindh says:

  Hej. Nu måste vi alla hjälpas åt! Ut med info på alla forum och sociala medier. Detta är ju ett magasin som helt saknar motstycke. Känslan och det kvalitet som HOPS visar motsvarar ju arbete från en redaktion på 20-30 personer och att Johan lyckas dra runt detta är ju makalöst beundransvärt.

 5. Robert Bough says:

  Keep up the fantastic work. Hop shed brewery has subscribed and shared the word to our followers. Stay strong dude !
  Cheers
  Rob

 6. Martin Persson says:

  Ny prenumerant! Kämpa på!

 7. Petter Nordbeck says:

  Viktigast av allt, var rädd om dig själv i allt slit!
  Tidigare prenumererat (missat förlänga, skäms) – oerhörd kvalite, bra jobbat! Självklart nytecknat prenumeration!

 8. Joakim Gustafsson says:

  Startar en prenumeration nu med detsamma!

 9. Peter Andersen says:

  Beställd prenumeration här med!!

Leave a Reply

More articles

I tider som dessa när hantverksbryggerier köps upp till både höger och vänster, och det flirtas allt mer med sponsorer och företag så skulle jag vilja berätta om ägandeskapet till magasinet du just nu håller i din hand.