Search
Ölmarinerade tofubelloburgare
Share Tweet Email

Ölmarinerade tofubelloburgare

Vegoburgare som köttätare inte kommer märka är vegetariska.

  • 4 hamburgerbröd
  • 4 portabellosvampar
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
Tofubelloburgare
  • 250 g fast tofu
  • 1 1/2 dl ljust öl
  • 1 msk torkad salvia
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk mörk sirap
  • 2 vitlöksklyftor
Fänkålsfräst paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • salt & svartpeppar
Tillbehör
  • 2 saltgurkor
  • kall tomatsås med harissa

Tofubelloburgare

  • Marinera portabellosvamparna i soja, olja och salt.
  • Skär tofun i 4 skivor och vik in i hushållspapper. Pressa ut så mycket vätska det går.
  • Blanda ihop öl, salvia, olja, sirap och pressade vitlöksklyftor. Lägg ner tofun och låt marinera i 30 minuter.

Fänkålsfräst paprika

  • Strimla paprikorna och skiva vitlöksklyftorna fint. Fräs i lite olivolja tills allt har fått fint med färg.
  • Mortla fänkålsfröna och strö över paprikan tillsammans med paprikapulver, salt och svartpeppar.
  • Ta kastrullen från plattan och låt svalna.

 

  • Grilla portabellosvamparna och den marinerade tofun. Lägg en svamp, en tofuskiva, skivad saltgurka och fänkålsfräst paprika i varje hamburgerbröd. Ringla över lite kall tomatsås och njut.

Svamp har ju lite mörkare smaker och här är den dessutom marinerad i öl så satsa på en Affligem Dubbel. En öl som både har en påtaglig maltkropp och sötma samt en balanserad och tydlig beska.

Leave a Reply