Search
Edamamebönor
Share Tweet Email

Edamamebönor

med örtdressing på baguette.

  • 1 baguette
  • 250 g skalade edamamebönor (gröna sojabönor)
Örtdressing
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • Skiva baguetten och grilla skivorna så att de precis får färg.
  • Mixa ihop mynta, persilja, riven vitlöksklyfta och olivolja i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Blanda dressingen med bönorna och fördela sedan på de rostade baguetteskivorna.

Det självklara valet om man vill bjuda på en festlig öl till en entrérätt av detta slag är Omnipollo Leon som med sin champagnejäst ser riktigt trevlig ut i ett champagneglas. Ölet är lätt men erbjuder både fruktiga, örtiga och krispiga inslag.

Leave a Reply