AG:s BBQ-sås
AG:s egna BBQ-sås som passar perfekt till grillat kött. Läs hur vi matchade såsen med kött och öl i artikeln Vid chef’s table på restaurang AG.
Ingredienser
- 100 g hängmörat nötfett (i små tärningar)
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk vetemjöl
- 500 g tomat, hackad
- 1 chili, finhackad
- 2 dl fylligt rödvin
- 2 msk rödvinsvinäger
- 2 msk mörk soja
- 1/2 dl molassessocker
- 1 tsk worcestershiresås
- Några droppar liquid smoke
- Salt, efter smak
Smält fettet i en kastrull.
Finhacka vitlöken och fräs någon minut i nötfettet. Tillsätt mjölet och rör om. Här är det viktigt att vitlöken inte tar färg.
Tillsätt tomaten och rödvinet och låt reducera ner till hälften.
Blanda i soja, vinäger, socker och worcestershiresås.
Låt koka tills det tjocknar.
Smaka av med salt och servera med pepparroten.