Search
AG:s BBQ-sås
Share Tweet Email

AG:s BBQ-sås

AG:s egna BBQ-sås som passar perfekt till grillat kött. Läs hur vi matchade såsen med kött och öl i artikeln Vid chef’s table på restaurang AG.

Ingredienser
  • 100 g hängmörat nötfett (i små tärningar)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk vetemjöl
  • 500 g tomat, hackad
  • 1 chili, finhackad
  • 2 dl fylligt rödvin
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk mörk soja
  • 1/2 dl molassessocker
  • 1 tsk worcestershiresås
  • Några droppar liquid smoke
  • Salt, efter smak

Smält fettet i en kastrull.

Finhacka vitlöken och fräs någon minut i nötfettet. Tillsätt mjölet och rör om. Här är det viktigt att vitlöken inte tar färg.

Tillsätt tomaten och rödvinet och låt reducera ner till hälften.

Blanda i soja, vinäger, socker och worcestershiresås.

Låt koka tills det tjocknar.

Smaka av med salt och servera med pepparroten.

Leave a Reply