Search
SMASH – Single Malt And Single Hop
Share Tweet Email

SMASH – Single Malt And Single Hop

2016 11 10   19:16
Blonde ale ABV: 4,7%

Det här receptet är så oerhört enkelt att det nästan är löjligt. Fem kilo pale ale malt, lite bitterhumle och en ren och neutral jäst, inget mer. Ölen kommer bli väldigt mild, rentav tråkig kommer vissa tycka, men syftet med receptet är att skala bort alla smaker från råvarorna så att bryggprocessen kan utvärderas. De eventuella felsmaker som du kan identifiera i denna öl kommer även finnas med i alla andra öl du brygger, men där döljs de antagligen bakom humlen eller malten. Målet är alltså att brygga detta recept utan att hitta smörkola, gröna äpplen, kokta grönsaker, strävhet, bränd plast eller andra felsmaker i ölen. Receptet ser enkelt ut, men uppgiften är svår.

OG: 1,046
FG: 1,011
IBU: 39
Malt
Type Percentage (%) Amount (kg)
Pale ale malt 100 4.96
Mash schedule
Type Temperature (°C) Time (min)
Försockringsrast 66 60
Hops
Type Alpha acid (%) Amount (g) Cooking time (min) IBU
Magnum 10 30 60 29
Yeast
Wyeast 1056 / WLP001

Primärjäsning: 5 dagar vid 18°C.

Sekundärjäsning: 1 vecka vid 18°C.

Buteljering:  Kolsyra till 2,5 volymer CO2 (164 gram socker för 25 liter öl om du flaskjäser).

Leave a Reply