Love in a canoe
Internationell lager | ABV: 4,2% |
Detta recept på internationell lager passar lika bra efter gräsklippning som till amorösa kanotutflykter i sommarvärmen. Andelen råfrukt är satt till tjugo relativt restriktiva procent. Vill du ha en mer lättdrucken öl så kan andelen råfrukt ökas till det dubbla, men då kan det vara värt att byta till en sexradig basmalt och förlänga mäsktiden. Om du inte får tag på puffat/torrefierat ris så kommer du behöva förkoka riset, en så kallad ”adjunct mash”. Den största utmaningen med denna öl är att kontrollera jäsningen, använd en gigantisk jästgiva – gärna från några liter förkultur och syresätt noggrant. Jästemperaturen under de första dygnen är viktigast, och slarva inte med diacetylrasten. |
OG: 1,040 FG: 1,009 IBU: 13 |
Type | Percentage (%) | Amount (kg) |
---|---|---|
Enzymatisk kornmalt | 80 | 3.53 |
Flaked torrefied rice | 20 | 0.88 |
Type | Temperature (°C) | Time (min) |
---|---|---|
Försockringsrast | 66 | 60 |
Type | Alpha acid (%) | Amount (g) | Cooking time (min) | IBU |
---|---|---|---|---|
Magnum | 12 | 10 | 90 | 13 |
Primärjäsning: 2 veckor vid 10°C, eventuellt kan temperaturen höjas någon grad mot slutet.
Sekundärjäsning: 4 veckor vid 4°C
Buteljering: Kolsyra till 2,8 volymer CO2 (195 gram socker för 25 liter öl om du flaskjäser)