Homage till Hainaut
Saison | ABV: 6.5% |
Det här är ytterligare ett skenbart väldigt enkelt recept, bara pilsnermalt och en sorts humle. Koktiden är nittio minuter för att bygga lite färg, men om så önskas kan några procent av pilsnermalten ersättas med Münchener- eller Wienermalt. Mäskschemat är anpassat för maximal utjäsningsgrad och även om Dupont själva använder stegmäskning så är det inte strikt nödvändigt. Hemligheten med bra saison ligger i jästen och i detta recept används en jäst som enligt ryktet kommer från Brasserie Dupont. Den är ökänt knepig och kan ibland göra en paus ungefär halvvägs genom jäsningen. Misströsta inte om detta händer utan höj istället temperaturen och vänta en vecka. Och nej, det är inte ett feltryck, saison ska jäsas riktigt varmt. |
OG: 1.054 FG: 1.006 IBU: 23 |
Type | Percentage (%) | Amount (kg) |
---|---|---|
Pilsnermalt | 100 | 5.68 |
Type | Temperature (°C) | Time (min) |
---|---|---|
Försockringsrast | 64 | 60 |
Type | Alpha acid (%) | Amount (g) | Cooking time (min) | IBU |
---|---|---|---|---|
East Kent Goldings | 5 | 40 | 90 | 19 |
East Kent Goldings | 5 | 14 | 20 | 4 |
East Kent Goldings | 5 | 30 | 1 | 1 |
Primärjäsning: 10-15 dagar (eller längre) vid 22-28°C
Sekundärjäsning: 3 veckor vid 18°C
Buteljering: Kolsyra till 2,9 volymer CO2 (205 gram socker för
25 liter öl om du flaskjäser vilket rekommenderas för denna ölstil)