Essingen Pride
Premium bitter | ABV: 3,7% |
Premium Bitter är en enkel stil att lyckas med, men för ett autentiskt resultat är det viktigt att använda engelska ingredienser. Maltsorten Maris Otter är ett bra val som ger en rik och fyllig maltsmak. Kombinerat med en ganska generös andel karamellmalt blir resultatet en härligt kopparfärgad öl med toner av kola och knäck. Engelsk humle ger en örtig och blommig arom utan de citrustoner som är karaktäristiska för amerikanska sorter. Jästen kommer från anrika Fullers i London och kommer lämna en hel del restsötma i ölen vilket ger en behaglig fyllighet trots den låga alkoholhalten. Det kan vara en bra idé att tillsätta några gram kalciumsulfat till bryggvattnet för att accentuera beskan en aning och balansera maltigheten i ölen. |
OG: 1,040 FG: 1,013 IBU: 25 |
Type | Percentage (%) | Amount (kg) |
---|---|---|
Maris Otter malt | 90 | 4.00 |
Medium Crystal | 10 | 0.44 |
Type | Temperature (°C) | Time (min) |
---|---|---|
Försockringsrast | 66 | 60 |
Type | Alpha acid (%) | Amount (g) | Cooking time (min) | IBU |
---|---|---|---|---|
East Kent Goldings | 5 | 40 | 60 | 20 |
East Kent Goldings | 5 | 15 | 60 | 40 |
East Kent Goldings | 5 | 25 | 0 | 0 |
Primärjäsning: 5 dagar vid 18°C
Sekundärjäsning: 1 vecka vid 18°C
Buteljering: Kolsyra till 2,0 volymer CO2 (114 gram socker för 25 liter öl om du flaskjäser)