Search
På bryggeritur i Stockholm
Share Tweet Email

På bryggeritur i Stockholm

Beer Buzz
2016 12 01    13:11
Redaktion
Hos på bryggeripuben Proviant på Stockholm Beer and Brewery Tour.

Hos på bryggeripuben Proviant på Stockholm Beer and Brewery Tour.

Stockholm har nu fått sin första bryggeritur. På Stockholm Beer and Brewery Tour tas man med till ett urval av Stockholms bryggerier där man får smaka på ölen och prata med bryggarna. Bakom initiativet ligger Li och Petter Lövebrant. Idén till turerna kom under parets bröllopsresa. De har länge haft ett stort intresse för öl och när de var på bröllopsresa i Kalifornien blev det många besök på olika bryggerier. Där såg de också att det fanns ett ganska stort utbud av bryggeriturer, något de inte sett i Sverige.

Li och Petter har haft sin första tur och har två till planerade innan jul. På en bryggeritur blir man upphämtad och skjutsad till två till tre bryggerier i stockholmsområdet där man får smakprov på ungefär fyra olika öl. Just nu samarbetar de bland annat med Sundbybergs Köksbryggeri, Proviant, Swedish Brewing Co och Nordic Kiwi Brewers.

Kan man skräddarsy egna turer med er om man vill?

– Ja, för lite större sällskap på mellan 6 och 16 personer kan man skräddarsy turer, säger Li Lövebrant.

Kommer man kunna anpassa kunskapsnivån på turerna också, beroende på hur mycket man kan sedan innan?

– Det kommer man kunna göra. Vi gör redan det litegrann utifrån vad vi får veta om sällskapet inledningsvis, men har man ett sällskap där kunskapsnivån är väldigt hög kan vi självklart justera vad vi pratar om och även hur djupt bryggerierna går in på sin öl. tanken är att det ska passa alla, nybörjare såväl som expert, men det kommer nog oftast hamna på någon slags mellannivå till en början, förklarar Li.

Har ni planer på att samarbeta med fler bryggerier eller att ha turer i fler städer?

– Att få in fler bryggerier finns det planer för till våren. En expansion till fler städer finns i de långsiktiga tankarna men just nu fokuserar vi på att få igång verksamheten här i Stockholm, säger Li.

Varken Li eller Petter jobbar med öl till vardags men de brygger gärna hemma, då under namnet Litter Brewing.

 

Text Lovisa Olai

Leave a Reply