Search
Tare
Share Tweet Email

Tare

Tare är det allmänna namnet för sås i Japan men i detta fall betyder det den underbart sötsalta barbecuesåsen som tillsammans med den knapriga kycklingen och rökiga grillsmaken blir oemotståndligt gott. I Japan är det vanligt att man inte byter tare, utan bara fyller på med mer så att den med tiden får en enormt djup kycklingsmak av alla spett som doppats i den. För att få samma effekt på den hemmagjorda kokar vi med ett kycklingskrov, det blir också bra.

Ingredienser
  • Skrovet från 1 kyckling
  • 5 dl mirin*
  • 4 dl japansk soja
  • 3 dl sake
  • 1 knippe finhackad salladslök
  • 5 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl riven ingefära
  • Sätt ugnen på max och rosta benen tills de fått en mörk vacker färg, cirka 20 minuter.
  • Häll mirin, sake och soja, i en kastrull med benen.
  • Tillsätt salladslök, vitlök och ingefära. Koka upp på medelvärme och låt reducera tills hälften av vätskan återstår. Det brukar ta cirka en timme.
  • Sila av, häll i en snygg burk och förvara i kylskåpet hela grillsäsongen.

*mirin är en sötare variant av sake som det även finns en alkoholfri variant av som kan användas i matlagning.

Leave a Reply