Search
Surdegsfriterad torsktunga
Share Tweet Email

Surdegsfriterad torsktunga

med rökt torsklag, purjolök och syrad svartrot

Ingredienser
  • 4 torsktungor
  • 200 g torskslag
  • 1 purjolök
  • 1 svartrot
  • 2 dl grädde
  • 1 citron
  • 1 vetesurdeg
  • rapsolja
  • salt och peppar
  • Rimma och varmrök torsklagen.
  • Koka purjolöken i grädden i ca 15 min.
  • Mixa därefter till en slät puré.
  • Tillsätt hälften av den rökta torsklagen i purjolökspurén och smaka av med salt och peppar.
  • Koka upp saltat vatten till svartroten.
  • Skala svartroten och skär sen långa remsor med en potatisskalare direkt ner i det kokande vattnet. Koka ett par minuter.
  • Häll av vattnet och marinera svartroten i citronsaft och lite olja.
  • Salta torsktungorna och doppa dem i surdeg eller annan frityrsmet. Fritera sedan tills de är gyllengula.
  • Arrangera den resterande torsklagen och de andra komponenterna på tallrik. Grand Öl & Mat garnerar med dill och torkad purjolök.

De finstämda smakerna i den här rätten balanseras bäst med en lika nyanserad veteöl. Rättens örtighet matchar också örtigheten i ölen utmärkt.

Leave a Reply