Sichuan Fried Chicken
- 1 kg kycklingklubbor
- 2,5 tsk flingsalt
- 1/2 tsk MSG
- 1/2 tsk malen vitpeppar
- 3 st rivna vitlöksklyftor
- 3 dl filmjölk
- 5 dl rismjöl
- Olja till fritering
- 1 msk sichuanpeppar
- 1 tsk fänkålsfrö
- 2 msk chilipulver
- 1 tsk socker
- 1/2 tsk MSG
- Salt
Marinera kycklingklubborna med salt, MSG, vitpeppar, vitlök och fimjölk. Låt stå 2 timmar eller över natten i kylskåp.
Förbered en ugnsform med rismjölet. Ringla i några matskedar utav marinaden och gnugga runt tills det bildas klumpar i mjölet. Doppa sedan den marinerade kycklingen i mjölet och se till att trycka på paneringen ordentligt.
Rosta sichuanpeppar och fänkålsfrö i en torr panna tills de doftar gott. Krossa i en mortel. Häll över i en värmetålig skål med chilipulver, socker, MSG och en rejäl nypa salt. Ställ åt sidan.
Hetta upp oljan till 180 grader. Lägg försiktigt ner hälften av kycklingen och fritera i cirka 5-8 minuter. Låt rinna av på galler och vila i 10 minuter.
Fritera kycklingen en andra gång, i två omgångar tills de blir vackert gyllenbruna och innertemperaturen är minst 70 grader. Låt rinna av på galler.
Häll 1 dl av den varma frityroljan i skålen med kryddorna. Rör om och pensla kycklingen med kryddoljan. Servera med kinesisk ranchdressing och tigersallad.