Search
Rostade palsternackor
Share Tweet Email

Rostade palsternackor

med gremolata

Ingredienser
  • 8 palsternackor
  • 1 kruka persilja
  • 1 citron, skalet
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • salt
  • olivolja eller rapsolja
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skala palsternackorna och vänd runt med lite olja. Salta och kör in på plåt i ugn 15–20 minuter. De ska bli gyllenbruna – al dente eller genombakta är en smaksak.
  • Skär persiljan fint, riv vitlök och citronskal fint på rivjärn och blanda med persiljan. Du har nu en italiensk smaksättning som kallas gremolata.
  • Ta ut palsternackorna ur ugnen och vänd runt dem med gremolatan.
  • Servera i en skål – gärna med papper i botten.

Sötman från palsternackorna kräver en öl med tydlig maltprofil, med ett uns av restsötma, samt en beska som balanserar upp det hela. Vi har valt att matcha Eskilstuna Ölkulturs Vinter Ale De örtiga inslagen i rätten blandar sig väl med den amerikanska humlen och ölets beska balanserar fetman på ett föredömligt vis. En kombination där dryck och mat balanserar och inte tar ut varandra.

Leave a Reply