Fläskracks med honung och ingefära
– från Nibble gård med sommarkål och vaxbönor.
- 50 g citronsaft
- 50 g riven ingefära
- 50 g honung
- 50 g hackad ananas på burk
- 200 g vaxbönor, snoppade
- Sommarkål
- Smör
- Skivad chili
- Krossad vitlök
- Strimlad ingefära
Fläskracks
Grilla till en innertemp på 58°c.
Pensla med honung och ingefärsglaze och grilla vidare tills glazen börjar bli gyllenbrun men inte bränd.
Låt vila i 5 minuter
Ingefärs- och honungsglaze
Koka i 10 minuter och kyl sedan.
Vaxbönor
Koka bönorna i lättsaltat vatten i ca 4 minuter
Kyl i isvatten
Vid servering värm i smör med lite riven vitlök
Smaka upp med salt, peppar och eventuellt lite hackad persilja
Sommarkål
Skär stora klyftor av kålen. Gör ”skålar” av aluminiumfolie stora nog att rymma kålen. Lägg i rikligt med smör, chili, vitlök, ingefära och lite salt.
Lägg på kålen och ställ på grillen. Grilla folieskålarna tills det att kålen har fått fin färg och blivit genommjuk.
Ölrekommendation
Ett stycke gris kräver sin dryck. Denna rätt låter sig väl inmundigas tillsammans med moderna ölsmaker. Välj att dricka den välbalanserade belgiska pale alen Omnipollo Leon, signerad en av Sveriges fantombryggare, Henok Fentie. Eller den isländska red alen Móri med sina toffee-aromer, dock fortfarande med accentuerad beska som passar väl till denna måltid.