Search
Fläskracks med honung och ingefära
Share Tweet Email

Fläskracks med honung och ingefära

– från Nibble gård med sommarkål och vaxbönor.

Ingefärs- och honungsglaze
  • 50 g citronsaft
  • 50 g riven ingefära
  • 50 g honung
  • 50 g hackad ananas på burk
Vaxbönor
  • 200 g vaxbönor, snoppade
Sommarkål
  • Sommarkål
  • Smör
  • Skivad chili
  • Krossad vitlök
  • Strimlad ingefära

Fläskracks

Grilla till en innertemp på 58°c.

Pensla med honung och ingefärsglaze och grilla vidare tills glazen börjar bli gyllenbrun men inte bränd.

Låt vila i 5 minuter

 

Ingefärs- och honungsglaze

Koka i 10 minuter och kyl sedan.

 

Vaxbönor

Koka bönorna i lättsaltat vatten i ca 4 minuter

Kyl i isvatten

Vid servering värm i smör med lite riven vitlök

Smaka upp med salt, peppar och eventuellt lite hackad persilja

 

Sommarkål

Skär stora klyftor av kålen. Gör ”skålar” av aluminiumfolie stora nog att rymma kålen. Lägg i rikligt med smör, chili, vitlök, ingefära och lite salt.

Lägg på kålen och ställ på grillen. Grilla folieskålarna tills det att kålen har fått fin färg och blivit genommjuk.

 

Ölrekommendation

Ett stycke gris kräver sin dryck. Denna rätt låter sig väl inmundigas tillsammans med moderna ölsmaker. Välj att dricka den välbalanserade belgiska pale alen Omnipollo Leon, signerad en av Sveriges fantombryggare, Henok Fentie. Eller den isländska red alen Móri med sina toffee-aromer, dock fortfarande med accentuerad beska som passar väl till denna måltid.

Leave a Reply