Fish Taco
med syrad kål & chipotle-majonnäs
- 1/2 vitkålshuvud
- 4 st morötter
- 2 dl rödkål
- 1 knippe salladslök
- 1 dl färskpressad limejuice
- 0,5 dl rapsolja
- salt & peppar
- 600g färsk vit fisk i tunna fileér, (t.ex. torsk)
- 2 dl vetemjöl (kryddat med salt, peppar, cayennepeppar)
- 3 dl panko-ströbröd
- 3 st ägg
- 4 dl olja till fritering
- 2 dl majonnäs
- 3 msk chipotlepaste
- 1 msk limejuice
- salt & peppar
- 1 dl ättika
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 6 st skivade rödlök
Syrad kål
Riv kål och morötter, skiva löken tunt och blanda ihop med lime, olja, kryddor, låt dra ca 30 min.
Chipotle-majonnäs
Blanda ihop alltsammans och häll upp i en spritspåse, kan göras i förväg och förvaras kallt.
Picklad rödlök
Koka upp vattnet, ättika och socker, låt svalna häll sedan över den skivade rödlöken, och låt stå i kylen några timmar.
Fisken
Vänd fisken i mjöl, ägg och sist panko.
Fritera sedan i oljan (170 grader) i ca 1 1/2 minut tills den fått en krispig yta.
Uppläggning
Hacka koriander och klyfta lime
Använd små vetetortilla ca 10-12cm i diameter. Värm dom snabbt i stekpanna.
Börja med den ljumma tortillan, lägg sedan på den syrade kålen och koriander, spritsa ut några strängar av chipotlemajonäs.
Lägg på den nyfriterade fisken, avsluta med rödlöken och en klyfta lime.
Ät sedan som en korv med bröd, för att få med alla smaker i en tugga. Gillar man lite mer hetta servera med valfri hot sauce.
Ja, vad ska man säga. Saison Dupont Cuvée Dry Hopping och fisktacos, a match made in heaven helt enkelt. Karaktären från en lite extrahumlad saison kompletterar smakerna från fisken och chipotle-majonäsen på ett sätt som får hela upplevelsen att höjas flera snäpp. Tonerna från lime, syrad kol och lök höjer smaken och rundar av det hela på ett fulländat vis. Det här måste upplevas.