Search
Chicken tikka masala
Share Tweet Email

Chicken tikka masala

Ingredienser
  • 600 g ekologiskt kycklingbröst
  • 2 msk spiskummin
  • 2 msk paprikapulver
  • 1,5 msk korianderfrön
  • 1,5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 10 rivna vitlöksklyftor
  • 3 msk färsk riven ingefära
  • 3,5 dl yoghurt
  • 1,5 dl färskpressad juice från citron
  • Salt
  • 3 msk smör eller ghee
  • 1 stor lök, tunt skivad
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 kruka hackad koriander
  • 1,5 dl grädde
  • Tärna upp kycklingen i 1,5 cm stora kuber och lägg i en skål.
  • Blanda samman spiskummin, paprikapulver, korianderfrön, gurkmeja och cayennepeppar.
  • Spara 3 msk av kryddblandningen.
  • Resten blandar du med 7 av vitlöksklyftorna, ingefäran, yoghurten, salt och 1 dl citronjuice. Häll marinaden över kycklingbitarna och massera in med händerna.
  • Täck över skålen och ställ i kylskåpet i minst 4 timmar, rör om då och då.
  • Fräs lök, resterande vitlök och ingefära i smör tills de blivit gyllene.
  • Blanda i den sparade kryddblandningen, tillsätt vatten och låt den koka tills det blir som en kryddpasta.
  • Tillsätt de krossade tomaterna och mixa samman allt med stavmixer.
  • Grilla eller stek kycklingbitarna tills de fått färg och lägg i grytan.
  • Blanda i grädden och den resterande citronjuicen och låt koka tills kycklingen är genomkokt. 
  • Servera med ris, bröd och raita.

Så här bra blir det när det blir som bäst. Maträtten i sig lägger sig som bomull i magen och lämnar ingen oberörd. Kardemumman och citrustonerna från korianderfröna skapar en perfekt smakbild tillsammans med Epic Brewings Armageddon IPA. De fruktiga tonerna i både maträtt och öl förstärks och tar helheten till nya höjder. En smakkombination utöver det vanliga.

Leave a Reply