Search
Cheeseburgar-sliders
Share Tweet Email
Ingredienser
  • 400 g högrev, gärna hängmörad
  • 400 g bringa, gärna hängmörad
  • salt och svartpeppar
  • 16 sliderbröd
  • 16 skivor amerikansk cheddar
  • 4 skivade silverlök eller gul lök

Mal köttet och forma färsen längs med fiberriktningen. Forma 16 st färsbollar (50 g)

Hetta upp en gjutjärnspanna tills den är riktigt het. Kom ihåg att inte använda något stekfett. Lägg i bollarna så att de har en lätt grå stekyta på ovansidan.

Smasha ut färsbollarna med stekvikt eller biffbankare tills de är platta (ca 1 cm). Salta och peppra.

Överös färsen med lök.

Dela bröden och lägg båda brödhalvorna ovanpå köttet och löken så att de ångas varma.

Stek hastigt på högsta värme i 1 minut, ta bort brödet, skrapa försiktigt loss köttet från pannan med stekspaden och vänd biffen och löken utan att den frasiga stekytan faller av.

Löken ska nu ligga ner mot stekbordet. Salta och peppra. Lägg osten på alla köttbiffar och lägg bottenbröden på toppenbröden.

Stek ytterligare 1 minut tills köttet fått en fin stekyta och lätt rosa ton inuti.

Lägg bottenbröden åt sidan och lyft av biffarna med toppbröden från värmen och lägg dem i bottenbröden. Tryck till slidern med ett rejält tryck, den får gärna vara knölig.

Servera med senap och ketchup.

1. Smasha ut färsbollarna. 2. Överös med lök. 3. Lägg på brödhalvorna. 4. Låt kött, lök ost och bröd ångas tillsammans.

Rena och enkla smaker av riktigt bra råvaror . En öl som Stenstrand Sommar Ale, med sin tydliga citrusarom, markerade beska och framträdande maltprofil lyfter maträttens smaker ytterligare ett snäpp och gör även smakerna tydligare. Beskan skär genom fettet och ölen rensar upp gommen föredömligt mellan varje tugga. Stenstrand är inte bara en riktigt bra sommaröl, den är även en perfekt burgarbira.

Leave a Reply