Search
Grillade fruktspett med chilikaramellsås
Share Tweet Email

Grillade fruktspett med chilikaramellsås

Grillad frukt är en jättenkel dessert som alltid går hem. Här har vi spetsat till det med en het chilikaramellsås.

Chilikaramell
  • 4 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 färsk röd chili
Fruktspett
  • 8 aprikoser, nektariner och plommon
  • vaniljglass till servering, t.ex. havre- eller tofuglass

Chilikaramell

  • Blanda ihop strösocker och vatten i en kastrull. Låt sjuda på hög värme tills sockret har smält och blivit en bärnstensfärgad karamell.
  • Tänk på att inte röra runt med en sked utan istället skaka och snurra försiktigt på kastrullen.
  • Häll över karamellen i en skål och låt svalna något.
  • Hacka den röda chilin mycket fint och blanda ner i karamellen.

Fruktspett

  • Halvera frukten och ta bort kärnorna.
  • Trä upp på spett och grilla dem tills de får färg och mjuknar.
  • Servera med chilikaramell och vaniljglass.

Inslagen av övermogen frukt och jordgubbar Mohawks American Barley Wine balanserar perfekt till de grillade frukterna. Med kolasåsen blir det en perfekt harmoni med den tydligt framhävda maltprofilen i ölet. Ölen uppvisar både sötma och en viss efterbeska och parerar den gräddiga vaniljglassen på ett föredömligt sätt. En kompott av balanserade smaker som ger en komplett smakupplevelse, helt enkelt.

Leave a Reply