Search
Passionspett
Share Tweet Email

Passionspett

Att koka vegokött i juice och curry gör det väldigt smakrikt. Om du inte känner för vegokött kan du använda fasta grönsaker istället.

 

Passionsspett
  • 300 g vegokött, t.ex. anammas vegofiléer eller fast tofu
  • 5 dl passionsfruktsjuice, tropisk juice eller liknande
  • 1 msk currypulver
  • 1 tsk salt
  • rapsolja till pensling
  • Blanda ihop passionsfruktsjuice, currypulver och salt i en kastrull. Koka upp och lägg ner vegoköttet. Låt sjuda i 15 minuter.
  • Sila bort vätskan och pressa ut så mycket vätska som möjligt ur vegoköttet. Trä upp på spett och pensla med olja innan du lägger det på grillen. Grilla tills köttet har fått fina ränder och lite krispig yta. Pensla med olja en gång till innan du vänder spetten.

En maträtt som perfekt matchas med en välhumlad IPA med påtagligt fruktiga inslag. En Indian Tribute från Oppigårds blir en bra matchning då den har inslag av passionsfrukt i doften och en markerad beska för att matcha köttet och inslagen av curry.

Leave a Reply