Toasted Coconut Porter
Porter | ABV: 5,6% |
Den Japanska hembryggaren Ichiri Fujiura blev med detta recept utsedd till ”Homebrewer of the Year 1998” av American Homebrewers Association. Kokosflingorna som tillsätts i sekundärjäsningen rostas försiktigt i en stekpanna till en lätt gyllene färg. Eftersom kokos innehåller en hel del fett bör ölen inte röras om eller störas efter kokosflingorna tillsatts. Eventuellt kan det behövas ett filter eller silduk vid buteljering för att undvika kokosflingor i den färdiga ölen. Ta regelbundna smakprov i sekundär-jäsningen efter kokosen är tillsatt och bestäm själv när smaken är tillräckligt tydlig, om ölen står för länge på kokosflingorna kan smaken bli för dominant. Och nej, det är inte ett tryckfel – receptet innehåller 15 procent chokladmalt… |
OG: 1,058 FG: 1,021 IBU: 36 |
Type | Percentage (%) | Amount (kg) |
---|---|---|
Pale Ale malt (Munton) | 80 | 5.6 |
Low Colour Chocolate malt (Baird) | 15 | 1.05 |
Light Crystal malt | 5 | 0.35 |
Type | Temperature (°C) | Time (min) |
---|---|---|
Försockringsrast | 67 | 90 |
Type | Alpha acid (%) | Amount (g) | Cooking time (min) | IBU |
---|---|---|---|---|
Northern Brewer | 8 | 46 | 60 | 32 |
East Kent Goldings | 5 | 23 | 10 | 4 |
Primärjäsning: 20 dagar vid 18°C
Sekundärjäsning: 14 dagar vid 18°C (tillsätt 500 gram lättrostade kokosflingor)
Buteljering: Kolsyra till 2,2 volymer CO2 (134 gram socker för 25 liter öl om du flaskjäser)