CAP Abscence of Light
Imperial stout | ABV: 13% |
Det här är receptet på Mattias Hammenlinds (CAP Brewery) version av en riktigt kraftig imperial stout på 13 %. Ölen är specialbryggd för All In Beer Fest 2014 och kommer vara en utmärkt öl att lagra – om du kan låta bli att dricka upp den. Här har vi skalat ner originalreceptet till 20 liter för att passa hembryggare. OG för denna öl är på 1.125 och vörten du samlar upp kommer garanterat inte vara i närheten av detta. Räkna med att du kommer behöva koka åtminstone två timmar innan du når dit, kanske längre. |
OG: 1,125 FG: 1,029 IBU: 69 |
Malt
Type | Percentage (%) | Amount (kg) |
---|---|---|
Pilsnermalt | 59 | 5 |
Munich | 12 | 1 |
Roasted barley | 3 | 0.25 |
Chocolate | 6 | 0.5 |
Flaked barley | 4 | 0.375 |
Pale crystal | 3 | 0.25 |
Dark crystal | 3 | 0.25 |
Black malt | 3 | 0.25 |
Dark chocolate | 2 | 0.15 |
Muscovado sirap | 5 | 0.4 |
Hops
Type | Alpha acid (%) | Amount (g) | Cooking time (min) | IBU |
---|---|---|---|---|
Columbus | 15 | 60 | ||
Columbus | 17.5 | 20 | ||
Chinook | 25 | 10 | ||
Chinook | 37.5 | 0 |
Spices
Type | Amount (g) | Cooking time (min) |
---|---|---|
Ekflisor |
Yeast
West Coast (från Saccharolicious)