Search
Midsommaraftons bästa lågalkoholare
Share Tweet Email

Midsommaraftons bästa lågalkoholare

Beer Buzz
2017 06 21    08:05
Redaktion

Sommarens stora högtidshelg kan bli en fest där det dricks en hel del alkohol, speciellt om snapsen ställs fram på bordet. Och tycker du att snapsen har en given plats till midsommarfirandet så kan det vara bra att sikta in sig på öl med lägre alkoholhalt. Vi ställde därför frågan till två av de butiker i Sverige som har bäst koll på lågalkoholig öl, Folk & Friends och Bottl3.5hop, vad de helst ser för öl till helgen. 

 

Alli och Victor på Folk&Friends.

Folk & Friends (Norr Mälarstrand 32, Stockholm)
”Folkölen är ett givet inslag på vårt midsommarbord, eller för vilken svensk högtid som helst för den delen. Våra högtider i Sverige involverar inte sällan ett överflöd av mat och dryck löpandes under större delen av en dag. Släng in lite sång och ett par snaps så kan det lätt bli så att man inte riktigt får njuta av det goda sällskapet av vänner och familj om man dessutom överberikar sinnena med för mycket stark öl. I år så kommer vi att köra Helsinge Lagom lager som stommen av måltidsdrycken för vårt midsommarbord, det blir en given succé till sillen och ett fint komplement till snapsen. Till grillen och grillmaten blir det säkert ett par friska Lazy Days session ales av Sigtuna, och säkerligen ett par av Unibärsums karaktärsfyllda humlekanon Black Hops. Mellan måltiderna eller rätterna ser vi fram emot en Sockerbruket Saison från det goa Göteborgsbryggeriet Beerbliotek, och den syrliga, lätta men komplexa Södermalm Sour från våra vänner på Stockholm Brewing blir en säker hit till både fördrinken och kanske till och med för att avväpna sötman i desserten.”

 

Fredrik och Martin på Bottl3.5hop.

Bottl3.5hop (Kocksgatan 19, Stockholm)

  • Sakiškių Raspberry Gose (3.5%), en utmärkt välkomstdrink/öl, sprängfylld av hallon och sommar.
  • Tanker Sauna Session (3.5%), brygd med färska björklöv och björken får du både i doften och smaken och den hör sommaren och midsommar till, passar bra till lunchen och grillat.
  • Nääs Lager 33 (3.3%), en modern lager med lite extra humle, perfekt till sillen.
  • La Pirata Lupulus (3.0%), en humlebomb att dricka bara som den är, funkar också till grillat.
  • TeeDawn Gentle Lager (<0.1%), en smakrik lager för den som behöver köra eller ska upp tidigt dagen efteråt.

Sakiškių Raspberry Gose.

Leave a Reply

More articles

Vi har plockat ihop ett antal recept med ölmatchningar och guidar dig till midsommarfirandets alla smakkombinationer.

Vi har valt ut ett gäng öl som vi gillar lite extra just nu.

Som årsprenumerant får du c/o HOPS hem i brevlådan fem gånger per år, utöver det får du tillgång till hela sajtens innehåll med hela arkivet av våra hittills publicerade nummer – ett arkiv med flera hundra reportage, intervjuer hembryggningsskolor, matrecept med ölmatchningar och mycket mer.

På Fotografiskas restaurang är det Paul Svensson och Christofer Ekman som leder matskapandet och de gör det med ledorden ”grönsaken spelar huvudrollen” och ”ingenting ska gå till spillo”.