Illustration Marcus-Gunnar Pettersson Sundbybergs Köksbryggeri ligger visserligen i Sundbyberg, men verksamheten har sedan länge vuxit ut ur köket och har nu flyttat in i en gammal kyrka. Bryggeriet drivs av de tre vännerna Pelle Stocke, Peter Bergholtz och Thomas Lindberg. De är gamla hembryggare som turas om att arbeta i bryggeriet, men alla tre har […]
Illustration Marcus-Gunnar Pettersson I industrilokalerna kring Beckers nedlagda färgfabrik i Liljeholmen samsas nystartade Modernist Brewery med konstnärskollektivet Platform. Sedan ett halvår tillbaka brygger de fem delägarna öl i ett gammalt kök, men produktionen är försvinnande liten och ölen säljer slut snabbare än man hinner brygga den. Marcus, Valtteri, Jonas, Andreas och Morten är alla bryggare, men […]
Med en färg som drar åt mörk bärnsten, ett härligt vitt skum, en fruktig doft och en smak som påminner om karamell och torkad frukt är det här en öl som under årens lopp hittat sin väg till många svenska hjärtan. Att den idag kan betraktas som en svensk klassiker i det allt större utbudet […]
Här har vi samlat ihop lite olika utrustningspaket för hemmabryggaren. Vare sig du är nybörjare eller veteran.
Vi vänder nu blicken mot själva utrustningen och tittar på lite prylar som gör bryggningen både enklare och roligare.
På Amager Bryghus i Köpenhamnsförorten Tårnby var det bryggarfest i dagarna fyra när amerikanska bryggare kom på besök.
På en ö mitt i den bohusländska kusten har vi dukat upp sommarens sista kräftskiva. För mat smakar aldrig bättre än i dess hemmiljö.
Hur ska man tänka när man väljer öl till havets frukter? Vi har här samlat ihop ett par riktlinjer utifrån fem ölstilar.
På fruktgården Lindheim i Gvarv utanför Telemark är inget sig likt sedan ungefär ett år tillbaka. Möt Ingeborg Lindheim, fruktgårdsägare och bryggare på Lindheim Ølkompani.