Att äta en riktigt god köttbit är för många matälskare en fröjd. Men att välja ut de bra köttbitarna och att lyckas med grillen är däremot inte alltid så lätt. Vem är då bäst lämpad att guida oss genom en kött- och grillskola om inte kocken, tillika köttspecialisten, Johan Jureskog från Stockholmsrestaurangerna AG och Rolfs […]
På jylländska Bøgedal Bryghus bryggs öl på gammaldags vis, utan vare sig pumpar eller automatiserade bryggverk.
Stene Isacsson har under dryga 20 år varit med och präglat Sveriges ölscen. Han har gjort ett enormt jobb för hantverksöl både här hemma och utomlands.
När Systembolaget lanserar en ny öl i sitt ordinarie sortiment är det kulmen på en process som pågått i över ett år.
Öl är inte så onyttigt att dricka som många tror. Det är numera vetenskapligt bevisat att en måttlig konsumtion av öl har positiva effekter på hälsan.
Johan Jureskog delar med sig av sina bästa grilltips.
Chefs table på restaurang AG med köttkonstnären Johan Jureskog.
Vi har slagit oss samman med våra vänner på helvegetariska matmagasinet Vego. De står för de fantastiska rätterna och vi står för ölrekommendationerna.
Bryggerier i Europa har länge haft tillgång till samma fyra råvaror. Ändå har det utkristalliserats traditioner vad gäller ölstilar och geografiska områden.
I öl bidrar malten med socker som jästen sedan gör alkohol av. Humlen ger beska och god arom. Men vad är vattnets roll egentligen?
Barlingbo Bryggeri på Gotland öppnade i mars 2014 och drivs av Niklas Gustavsson och Jonny Warg.