Search
#24 – Höst 2019
Share Tweet Email

Tack och hej 2010-talet!

När detta nummer släpps är det bara veckor kvar på det här decenniet, ett årtioende som har präglats allt mer av polarisering. Allt är svart eller vitt, på eller av. Som brittiska The Guardians helgbilaga sammanfattade 10-talet i slutet av november – ”Divided we stand. 2010s, the decade that left no room for shades of grey.” Om […]

Framgångssagan från Ingvallsbenning

På nyårsafton 2003 krossades den första malten i Ingvallsbenning utanför Hedemora, och dagen efter mäskade Björn Falkeström in Oppigårds första öl. Sedan dess har det bryggds miljontals liter öl här. Vi besöker Sveriges mest framgångsrika hantverksbryggeri och pratar pengar, motgångar och framtidsplaner.

Spelar det någon roll vem som äger?

Små bryggerier köps av större aktörer. Detta blir allt mer vanligt i ölvärlden. För ett litet bryggeri kan nytt kapital vara skillnaden mellan att vinna och försvinna. Produktionen kan skalas upp och ölen få bättre distribution. Men är det så att man säljer sin själ om man avyttrar en del av sitt företag? Vi ställer oss frågan spelar det någon roll vem som äger?

Redaktionens favoriter – Höst 2019

Ölen som vi gillar lite extra just nu.

Frö – Vintrigt smakskafferi

Ett par hundra meter från skidbackarna på Hundfället ligger Fjällsåsgården, här hittar du Sälenfjällens mest intressanta restaurang. Med lokala råvaror och självplockat från sommaren och hösten skapar Malin Flygar och Emma Ramírez matkärlek som matchas med fantastisk dryck.