Search
Tortillas med kejsarhattsvamp och kolrostad ananas
Share Tweet Email

Tortillas med kejsarhattsvamp och kolrostad ananas

Recept till fermenterade potatistortillas hittar du här. 

Ingredienser
  • 3 st stora kejsarhattsvampar
  • 1 msk rapsolja
  • 6 bitar rostad ananas
  • svampkrydda
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 tsk milt chilipulver, t.ex. piment d’Espelette
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
Till servering
  • 6 tortillabröd
  • 6 limeklyftor

1. Tänd grillen och låt den få jämn och fin glöd. Blanda alla ingrdienser till svampkryddan i en skål. Dela svampen på längden och riv den i långa bitar. Det gör inget om bitarna blir olika stora, charmen är att de ska vara lite olika.

2. Lägg svampbitarna i en skål tillsammans med oljan och rör runt så att alla bitar täcks. Pudra sedan ner svampkryddan (spara lite till att toppa med) och vänd runt försiktigt. Lägg svampen i en dubbelsil och lägg den på grillgallret eller håll den över glöden. Skaka silen då och då och droppa på lite olja emellanåt. Öppna efter några minuter och kolla om svamparna har fått färg, de är färdiga när de är fint gyllenbruna. Lägg åt sidan.

3. Placera en tortilla på varje tallrik, lägg en bit ananas på ena sidan och svampen på andra, krydda med lite av svampkryddan och servera med en limeklyfta.

Leave a Reply