Search
Stefan Bjurs isade stout-zabaione
Share Tweet Email

Stefan Bjurs isade stout-zabaione

– på fruktbädd med myntasås

Zabaione
  • 3 dl Slottskällans Svart eller likvärdig stout
  • 5 st äggulor
  • 2 dl socker
  • 1 st limefrukt och skalet av halva
  • 2,5 dl grädde
  • 3 msk glykos
Myntasky
  • 1,5 dl vatten
  • 2 dl socker
  • saften av 1 st limefrukt samt skal
  • 1 kruka mynta

Zabaione

 

  • Blanda stout, äggulor, socker, limeskal och limesaft.
  • Vispa ingredienserna i vattenbad tills zabaionen är luftig och känns fast. Tillsätt glykosen.
  • Ta smeten från värmen och fortsätt vispa tills den är helt kall.
  • Vispa grädden och vänd i smeten.
  • Frys i portionsformar eller kör i glassmaskin.

Myntasky

  • Gör sockerlag genom att koka vatten, socker, limesaft och skal i ungefär 5 minuter. Skumma hela tiden.
  • Låt sockerlagen svalna och blanda i myntabladen. Mixa sönder bladen i sockerlagen.
  • Servera på en fruktbädd av söt ananas, mango, papaya och två sorters melon.

Leave a Reply