Search
Smulpaj med blåbär
Share Tweet Email

Smulpaj med blåbär

Prova gärna att byta ut blåbären mot till exempel rabarber och jordgubbar.

Ingredienser
  • 450 g blåbär
  • 0,5 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 msk socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl hasselnötsmjöl
  • 100 g smör, rumstempererat
  • Rör ihop blåbär, potatismjöl och socker i en skål. Fördela sedan bären i en pajform.
  • Blanda alla torra ingredienser till smuldegen. Tillsätt det rumsvarma
    smöret och jobba ihop degen till en smulig massa.
  • Fördela smultäcket över bären.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen på 200°C i ca 25 minuter, tills pajen börjar få färg.
  • Servera pajen ljummen eller kall, tillsammans med glass eller vaniljsås.

 

Byt ut blåbären mot rabarber och jordgubbar, och tillsätt en liten nypa kardemumma till smuldegen. Servera med en belgisk quadrupel som t ex Mohawk Belgian Grand Cru. 

Här har vi valt imperial stout som är en kraftig öl med mycket rostad smak, och toner av lakrits som går väl ihop med blåbären. Öl som är bryggd med rostad kokos och kanel ger kombinationen ytterligare en dimension.

Leave a Reply