Ramen på vildsvin
Vildsvinsfärs
- 1kg sida av vildsvin
- 50g vitlök
- 50g ingefära
- 50g äpple
- 100g lök
- 50g späck
- 1dl soja
- 1dl sake
Tonkotsubuljong
- 1 kg ryggben av vildsvin
- 100g späck
- 20g vitpeppar
- 50g vitlök
- 2 liter vatten
Misotare
- 50g gochujang
- 50g vit miso
- 50g röd miso
- 20g tahini
Vildsvinsfärs
- Fräs grönsaker o färs. Häll på all vätska och låt koka ner.
Tonkotsubuljong
- Koka upp ben och vatten. Skumma.
- Kör ner övriga ingredienser och låta stormkoka i minst 12 timmar. Behåll vattennivån.
Misotare
- Blanda alla ingredienser
Bränd vitlök
- Värm på medelvärme tills vitlöken är svart och krispig. Mixa.
Koka nudlar. Lägg köttfärs, misotare, bränd vitlök och nudlar i en skål. Häll på buljong och ät.