Search
Ramen på vildsvin
Share Tweet Email

Ramen på vildsvin

Vildsvinsfärs
  • 1kg sida av vildsvin
  • 50g vitlök
  • 50g ingefära
  • 50g äpple
  • 100g lök
  • 50g späck
  • 1dl soja
  • 1dl sake
Tonkotsubuljong
  • 1 kg ryggben av vildsvin
  • 100g späck
  • 20g vitpeppar
  • 50g vitlök
  • 2 liter vatten
Misotare
  • 50g gochujang
  • 50g vit miso
  • 50g röd miso
  • 20g tahini

Vildsvinsfärs

  • Fräs grönsaker o färs. Häll på all vätska och låt koka ner.

 

Tonkotsubuljong

  • Koka upp ben och vatten. Skumma.
  • Kör ner övriga ingredienser och låta stormkoka i minst 12 timmar. Behåll vattennivån.

 

Misotare

  • Blanda alla ingredienser

 

Bränd vitlök

  • Värm på medelvärme tills vitlöken är svart och krispig. Mixa.

 

Koka nudlar. Lägg köttfärs, misotare, bränd vitlök och nudlar i en skål. Häll på buljong och ät.

Leave a Reply